Veelgestelde vragen

Wat doen jullie als er te weinig inkomsten zijn?

Wij zullen op 1 april bekijken of er aanvullende mogelijkheden zijn om alsnog het streefbedrag aan te vullen zodat het onderzoek van start kan gaan.

Wat doen jullie bij overschrijding van het streefbedrag?

De werving zal worden stopgezet op het moment dat we zien dat het streefbedrag is bereikt. Mocht echter voorkomen dat het streefbedrag wordt overschreden, dan zullen we alle inkomsten boven de € 100.000 investeren in projecten die bijdragen aan voorlichting en mogelijk maken van onderzoek voor een beter leven van mensen met diabetes.

Wanneer gaat het onderzoek van start?

Als het streefbedrag gehaald is, worden de eerste stappen gezet ter voorbereiding van het onderzoek. Na goedkeuring van het project door de Medisch Ethische Toetsings Commissie zal de totale studieduur naar verwachting 12 maanden zijn. 

Waarom moeten jullie transactiekosten betalen?

Wij maken gebruik van een platform om alle donaties te kunnen verwerken. Voor iedere donatie die er gedaan wordt, moeten wij een klein bedrag betalen voor de transactie. Wij vragen of een donateur deze kosten extra wilt doneren, gelukkig zijn er veel mensen die dit doen.

Waarom hebben jullie 'cadeautjes' om weg te geven terwijl je om een donatie vraagt?

Wij hebben deze producten in kunnen zetten dankzij samenwerkingen of restanten. We hebben geen aparte aankopen gedaan hiervoor. Wij streven ernaar om de meest duurzame keuzes te maken.

Wat doet het Diabetes Fonds?

Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes beter te behandelen en complicaties te voorkomen. Met als uiteindelijke doel een toekomst vrij van diabetes. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. We dromen van een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en de gevolgen ervan. 

Lees meer over het Diabetes Fonds